Spar op til pension

Få råd til mere, når du går på pension En ratepension giver dig flere penge mellem hænderne, når du går på pension.

Vælger du en ratepension i et grønlandsk pensionsselskab, får du en skattefordel, fordi du har mulighed for at trække dine indbetalinger fra i skat. Derfor er der flere gode grunde til at oprette en Aggu-konto i PFA Soraarneq.

Indbetalinger Du kan ialt indbetale op til 15 procent af din lønindkomst med fradrag til pension. Og du kan selv vælge, om du vil indbetale et fast beløb om måneden, eller om du vil indbetale forskellige beløb på forskellige tidspunkter. Hvis det er din arbejdsgiver eller organisation, der sørger for indbetalingerne, vil det dog ske sammen med lønudbetalingen.

Udbetalinger Ratepension udbetales i rater over 10 - 20 år. Du kan begynde udbetalingerne fra din ratepension, når du er mellem 60 og 70 år. Når du fylder 80 år, kan du ikke længere få udbetalt penge fra din ratepension.

Skattefordel Skattefordelen er sat sådan sammen, at indbetalingerne til en pensionsordning kan trækkes fra i skat, mens der skal betales skat eller afgift af udbetalingerne. Pensionsordningen er altså ikke skattefri, men bliver første beskattet, når den bliver udbetalt.

Læs mere om AGGU-konto

 
Interessseret?
Kontakt os, hvis du ønsker at oprette en ratepension i PFA Soraarneq.


+299 32 02 20
Spørgsmål?
Find svar på de mest stillede spørgsmål om opsparing og forsikring.

Se ofte stillede spørgsmål
Udskrevet d. 07. februar 2023