Gruppelivsdækning

Forsikring ved dødNår en medarbejder dør, bliver familiens hverdag ændret og har i denne situation et behov for, at det økonomiske sikkerhedsnet er i orden. Har din virksomhed, indgået en aftale om gruppelivsdækning ved død, får medarbejdernes efterladte mulighed for at få udbetalt et skattefrit engangsbeløb, hvis medarbejderen dør.

Gruppelivsdækningen kan oprettes for alle medarbejdere dog mindst fem personer. Medarbejderne skal have deres pensionsordning i PFA Soraarneq.

Udbetaling af forsikringenEr medarbejderen omfattet af en gruppelivsdækning ved død, får de efterladte udbetalt et engangsbeløb, hvis medarbejderen dør inden alderspensionering dog senest inden det 65. år.

Virksomheden kan vælge, om medarbejderne skal have en dækning på 200.000 kr. eller 400.000 kr. Beløbet er skattefrit for de efterladte, men der skal evt. betales boafgift af beløbet.

Pris for gruppelivsdækning ved dødPrisen afhænger af, hvor mange, der er med i ordningen samt deres alder. Prisen udregnes en gang om året.

Priser i 2012
Beløb til udbetaling Årlig pris pr. medarbejder
200.000 kr. 1.078,44 kr.
400.000 kr. 2.157,00 kr.


Hvem får udbetalt pengene?
Det er medarbejdernes nærmeste, som får udbetalt pengene fra forsikringen. Ved nærmeste forstås ens ægtefælle, dernæst børn og børnebørn osv. (livsarvinger). Har medarbejderen hverken ægtefælle eller livsarvinger, bliver pengene udbetalt til dem, som medarbejderen har skrevet i sit testamente.

HelbredsoplysningerDen enkelte medarbejder kommer med i gruppelivsordningen på betingelse af:

  • At medarbejderen ved indmeldelsen ikke er omfattet af en række forhold om førtidspension.
  • At medarbejderens erhvervsevne ved indmeldelsen ikke allerede er nedsat på grund af sygdom eller ulykke.

SkatteforholdHvis jeres virksomhed opretter og betaler for gruppelivsdækningen, har I ret til at trække indbetalingerne fra i skat som en driftsudgift. Medarbejderne skal betale skat af indbetalingen.

Sådan foregår betalingenGruppelivsdækningen oprettes i PFA Pension i Danmark. Betalingen for dækningen sker ligeledes til PFA Pension, som hvert år sender et girokort. Gruppeordningen kan således ikke blive betalt via jeres pensionsordning i PFA Soraarneq.

 
Interesseret?
Bliv kontaktet af PFA Soraarneq.

Bliv kontaktet af PFA Soraaneq
Ratepension
PFA Soraarneq tilbyder Aggu-konto – en god måde at spare op til pension.

Læs om AGGU-konto
Kritisk Sygdom forsikring
En forsikring som giver økonomisk hjælp i en svær tid.


Læs om PFA Kritisk Sygdom
PFA Soraarneq
PFA Soraarneq har til formål at drive livs- og pensions-forsikringsvirksomhed i det grønlandske samfund.

Læs mere om PFA Soraaneq
Udskrevet d. 07. februar 2023